Новости

Grand Prix & Laureate

Grand Prix & Laureate

Со одлука на Организацискиот одбор на Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер на млади музичари „Сергеј Михајлов“- 2021, им се доделуваат Grand Prix награди на учесниците: Давид Горгиев- класа проф. Филип Крстевски- во категоријата...

Read more

РЕЗУЛТАТИ ОД ЧЕТВРТИОТ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН: ТЕОРЕТСКИ ДИСЦИПЛИНИ

Почитувани родители, пријатели, соработници, денес стекнатите знаења во областа на теоретските дисциплини ги претставија кандидатите од Основно и Средно музичко образование, натпреварувајќи се во следните дисциплини: Солфеж со теорија на музика...

Read more

РЕЗУЛТАТИ ОД ТРЕТИОТ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН: ГУДАЧКИ, ЛИМЕНИ ДУВАЧКИ, УДИРАЧКИ, ТРАДИЦИСКИ ИНСТРУМЕНТИ И СОСТАВИ

РЕЗУЛТАТИ ОД ТРЕТИОТ НАТПРЕВАРУВАЧКИ ДЕН: ГУДАЧКИ, ЛИМЕНИ ДУВАЧКИ, УДИРАЧКИ, ТРАДИЦИСКИ ИНСТРУМЕНТИ И СОСТАВИ

Почитувани, денес се претставија кандидати од категориите Гудачки, Лимени дувачки, Удирачки и Традиционални инструменти и состави. Ви ги претставуваме постигнатите резултати:

Read more

Резултати од вториот натпреварувачки ден- Инструменти: Соло пеење, Флејта, Хармоника, Саксофон, Кларинет

Резултати од вториот натпреварувачки ден- Инструменти: Соло пеење, Флејта, Хармоника, Саксофон, Кларинет

Почитувани, денес имаме можност да ги проследиме настапите на пријавените кандидати од категориите Дрвени дувачки инструменти, Хармоника, Соло пеење, Камерна музика и Поп-Џез. Во продолжените можете да ги видите постигнатите резултати:

Read more

Резултати од првиот натпреварувачки ден- Инструменти: Пијано и Гитара

Почитувани, денес во рамките на второто издание на Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер на млади музичари „Сергеј Михајлов“- 2021 се одржа првиот натпреварувачки ден, при што со своите настапи се претставија младите пијанисти и...

Read more

План и распоред за работа за претстојниот Фестивал „Сергеј Михајлов“ 2021

Почитувани, овде можете да ги видите сите информации поврзани со распоредот, тајмингот и локациите на кои ќе се одвива овогодинешниот Меѓународен фестивал со натпреварувачки карактер на млади талентирани музичари „Сергеј Михајлов“- Штип 2021

Read more