Grand Prix & Laureate

Со одлука на Организацискиот одбор на Меѓународниот фестивал со натпреварувачки карактер на млади музичари „Сергеј Михајлов“- 2021, им се доделуваат Grand Prix награди на учесниците:

Давид Горгиев- класа проф. Филип Крстевски- во категоријата- Класична музика;

Александар Ангелов- класа проф. Љупче Ѓоргиев- во категоријата- Традициски инструменти (гајда);

Поп Секстет- во состав: Анастасија Филиповска – вокал, Јован Цветковиќ – пијано, Филип Стојковски – гитара, Иван Стајковски – кларинет, Никола Стојковски – бас гитара, Марко Тимчевски – кахон- ментор проф. Александар Митрички- во категоријата Поп и Џез ансамбли.

Наградата Laureate на фестивалот ја добива Ивана Мазнејкова за освоени 5 специјални први награди во категориите: Прва Б- Пијано, Прва Б- Дуо Пијано, Втора А- Теорија на музика, Втора А- Солфеж, Втора А- Хармонија I и една прва награда со своени 99 бодови во категоријата Втора Б- Солфеж.

Организацискиот одбор им честита на сите наградени учесници и им посакува уште поголеми успеси во светот на музиката.